Home - Shop - Maten - Pasvormen - Over Venti - Veelgestelde vragen - Over ons - Verzending - Account - Contact
_______________________________
 
Het goed onderhouden van je overhemden is minstens net zo belangrijk als het kiezen van de juiste maat van je overhemden. Om ervoor te zorgen dat je overhemden zo lang mogelijk stevig en mooi blijven hebben we enkele tips die we graag met je delen. Zo blijven je overhemden het langste mooi! Hieronder zijn een 6-tal tips gegeven m.b.t. het wassen van je overhemden. Ondanks dat de overhemden strijkvrij zijn hebben we toch 4 strijktips die we graag met jullie delen!
 

Wassen
 
Tip 1 – Eerste wasbeurt
Als je het overhemd voor de eerst keer gaat wassen, leg  het overhemd van te voren eerst in een bak met koud/lauw water. Doe dit ongeveer voor 10 a 15 minuten. Zo kan het overhemd wennen aan (koud) water en blijft de kleur van het overhemd mooi.
 
Tip 2 – Overhemd binnenstebuiten 
Doe het overhemd altijd binnenstebuiten. Dat zorgt ervoor dat de binnenkant van het overhemd tegen de roterende wastrommel draait in plaats van de buitenkant. Zo voorkom je lichte beschadigingen aan de buitenkant van het overhemd waardoor de kleur en kwaliteit van de stof langer goed en mooi blijft.
 
Tip 3 – Laag toerental van de wastrommel
Zorg ervoor dat het toerental van de wasmachine niet te hoog staat. Zo voorkom je dat het overhemd met hogere snelheid steeds tegen de wastrommel aan slaat. Zo worden lichte beschadigingen aan de stof beperkt en blijft het overhemd lang mooi en behoudt het langer zijn kleur.
 
Tip 4 – Lage temperatuur wassen
Was een overhemd nooit op te hoge temperatuur. Dit kan er voor zorgen dat het katoen beschadigd en zijn kleur verliest. Was daarom altijd op 15 of 30 graden.
 
Tip 5 – Overhemden niet in de droger
Laat een overhemd altijd drogen aan bijvoorbeeld een hanger! Stop het overhemd nooit in de droger. Dit zorgt ervoor dat het katoen wordt aangetast en zodoende verliest het overhemd stevigheid en wordt de kleur van het overhemd langzaam valer.
 
Tip 6 – Overhemden in een waszak
Je kan een overhemd tijdens het wassen in een waszak doen. Dat zorgt ervoor dat de waszak tegen de randen schuurt van de trommel in plaats van het overhemd. Dit kost alleen iets meer moeite.
 

Strijken

Ondanks dat de overhemden strijkvrij zijn is het aan te raden om de overhemden toch licht te strijken. Let wel op de volgende punten:
 
Tip 1 – Vochtig overhemd
Strijk het overhemd als het nog (een beetje) vochtig aan voelt. Hierdoor heb je minder kans dat de stof van het overhemd beschadigd.
 
Tip 2 – Lage temperatuur
Zorg ervoor dat het strijkijzer niet op een te hoge temperatuur staat. Zo kan de stof van het overhemd beschadigd raken.
 
Tip 3 – Niet te lang op 1 plek
Laat de strijkbout niet te lang op 1 plek staan. Dit kan er voor zorgen dat de stof van het overhemd beschadigd en daardoor zijn kleur verliest.
 
Tip 4 – Ophangen
Hang na het strijken het overhemd direct op aan een hanger. Zo voorkom je alsnog eventuele kreukels. Zorg er wel voor dat alle knoopjes, met als belangrijkste de bovenste knopen, dicht zijn.
 


 

Nieuwste Producten

Over ons

Wij van Mooi-Overhemd voorzien young professionals van kwalitatief hoogwaardige overhemden die een mooie getailleerde uitstraling hebben. Naast ons exclusieve aanbod bieden wij een betrouwbare en snelle service naar onze klanten toe. Onze klanten waarderen ons en onze producten met:
 
Hoofdpagina's

Home
Shop
Maten
Over Venti
Veelgestelde vragen
Over ons
Verzending
Account
Contact


 

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Beoordeling

Onze klanten zijn zeer tevreden over ons en onze producten! Bij Mooi-Overhemd kun je er dus op vertrouwen dat je goed geholpen wordt en kwaliteitsproducten in huis haalt.

uploading images

 

Over ons

Wij van Mooi-Overhemd voorzien young professionals van kwalitatief hoogwaardige overhemden die een mooie getailleerde uitstraling hebben. Naast ons exclusieve aanbod bieden wij een betrouwbare en snelle service naar onze klanten toe.

Contact

info@mooi-overhemd.nl

Altijd binnen 1 dag reactie.

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webshop software